Kawa

To wiedza i pasja. Przygotowujemy kawy różnymi metodami. Espresso jest bazą każdej kawy z ekspresu ciśnieniowego. Staramy się robić je zgodnie ze sztuką, bo dobre espresso w połączeniu z techniką spieniania mleka jest podstawą udanego cappuccino czy caffe latte. Parzymy kawy alternatywne. W stałej ofercie mamy slow coffee w formie dripa i aeropressu. Korzystamy też z ekspresu przelewowego. Uważamy, że jest to najlepsza metoda, by uzyskać kubek dobrej czarnej kawy w jak najkrótszym czasie.

Współpracujemy z polską palarnią kawy PRASKA. Panowie z Praskiej przygotowują nam blend pod espresso. Jest to mieszanka 100% arabik z Brazylii i Kolumbii. Do metod przelewowych używamy singli 100% arabik. W ekspresie przelewowym mamy zawsze kawę dnia.

Nie samą czarną kawą człowiek żyje. Możecie u nas spróbować zarówno kawowej klasyki i wariacji na temat kaw deserowych. Robimy kawy sezonowe. Latem orzeźwiamy, zimą ogrzewamy.